Veel gestelde vragen over de BakkerijMonitor

Wat is de BakkerijMonitor?

De BakkerijMonitor is een benchmarktool en vergelijkt de omzetten, klantenaantallen etc. van verschillende vestigingen. Op basis hiervan wordt (gevraagd en ongevraagd) advies gegeven aan enkel de aanleverende bakkerijen. Ultieme doel moet zijn rendementsverbetering door te voeren binnen zowel de vestigingen maar ook de interne bakkerij.

Waarom is het al mogelijk om GRATIS mee te doen met de BakkerijMonitor?

De BakkerijMonitor kan GRATIS aangeboden worden omdat BRICC van mening is dat de toegevoegde waarde benadrukt moet worden. Het ontsluiten van cijfers en ontvangen van benchmarkcijfers is geen doel op zich! Het doel is rendementsverbetering. Het spreekt voor zich dat BRICC jou daar graag bij wil helpen en daarvoor zijn dan ook verschillende ‘abonnementsvormen’ ontwikkeld. Je betaald dus niets, tenzij je (nog) meer toegevoegde waarde wilt.

Wat moet ik doen om deel te kunnen nemen aan de BakkerijMonitor?

Niets. Je moet alleen geautomatiseerd zijn, want invoeren met ‘het handje’ is niet mogelijk. Ben je geautomatiseerd met één van onderstaande partners? Dan kun je met één mailtje (friso@bricc.nl) je al aanmelden. Kosteloos wordt je vervolgens aangesloten op de BakkerijMonitor.

  • Bake-it of Cash-it van Marti-Orbak Software;
  • Fritec van Ingenieursbureau Prompt;
  • Lenstra Informatisering, Weightmanager
  • Digi
  • Compad bakkerij
  • M-Plus
  • Deluca

Welke abonnementsvormen zijn er?

Er zijn twee abonnementen waar je uit kunt kiezen. We hebben altijd een gratis variant en dat is het maandrapport. Je zie de ontwikkeling van de markt en van je eigen onderneming. In het maandrapport tonen we de omzet, aantal klanten, aantal artikelen en de gemiddelde besteding. Je ziet de data per maand en cumulatief. Maandelijks ontvang je deze inclusief een trendanalyse.

Het weekrapport is aanzienlijk uitgebreider en daar heb je ook een uitsplitsing naar de omzet op week en dag niveau. Tevens zie je een uitsplitsing per vestiging en vergelijken we de artikelgroepen Grootbrood, Kleinbrood etc over de gehele markt. Uiteraard ontvang je bij het weekrapport wekelijks een kwalitatieve toelichting.

Voor het weekrapport betaal je een vast bedrag van € 19,95 per maand voor alle winkels. Heb je meer dan 10 winkels dan is dat bedrag € 29,95 per maand.

Waarom zijn deze prijzen zo laag?

De prijzen houden we bewust laag om veel bakkers/patissiers de kans te geven om deel te nemen. Vanaf 1 januari 2017 hebben (grondstoffen) leveranciers en derden de mogelijkheid om top-line data aan te kopen. Men ziet dan ontwikkelingen en trends in de totale ambachtelijke sector. Bijv. de ontwikkeling van Grootbrood, Desem, Spelt en dan per dag, week, maand, regio, omzetklasse etc. Data wordt nooit op individueel niveau gedeeld met derden. Door deze aanpassing zullen (grondstoffen) leveranciers en derden een deel van de kosten dragen en dus blijven de prijzen voor de deelnemers laag. Alle bestaande deelnemers aan de BakkerijMonitor zullen toestemming moeten geven om deze data te gebruiken voor top-line analyses.

Wie zien allemaal mijn cijfers?

Vertrouwelijkheid en betrouwbaarheid van data staan bij BRICC hoog in het vaandel. BRICC kan je verzekeren dat niemand toegang krijgt tot de individuele data.  Om de BakkerijMonitor goed op de kaart te zetten en de totale bakkerijbranche op een hoger level te krijgen wordt data op hoofdlijnen wel gedeeld met Bakkerswereld. Er zal zonder toestemming vooraf nooit individuele data worden gedeeld met derden.

Ik heb een GRATIS abonnement. Kan ik ook los adviezen krijgen over mijn eigen vestigingen i.c.m. de markt?

Ja, dat is mogelijk. Een eerste kennismakingsafspraak is altijd gratis. Samen nemen we de cijfers door en bepalen een actieplan. Deelnemers aan de BakkerijMonitor profiteren van extra scherpe tarieven!